Seneste nyt

Badesæsonen er slut

(For de fleste)

Selv om vandet var 16 grader, måtte badebroen i vinterhi inden efteråret for alvor sætter ind.

Mange grundejere var heldigvis mødt op, for at hjælpe til, så denne gang tog det 40 minutter, da først de lidt genstridige skruer på trappen var løsnet.

Før, under og efter var der hyggelig snak, kaffe og kage, samt øl og vand.

Mange tak til alle der mødte op.

Badebroen er klar

D. 1. maj blev badebroen sat op. Vejret var heldigvis med os i år, om end vandtemperaturen var 12 grader. Da der både var garvede “badebroopsættere” og en del nye ansigter, gik det som smurt.

Foreningen bød på kaffe, kage, øl og sodavand til de fremmødte. Tak til alle der deltog.

Der hænger en skrubbe på redningskransstanderen, den må man meget gerne bruge til at skrubbe mågeklatter af med, når man er nede at bade.

God sommer til alle.

Drænene er spulet og repareret

Da der sidste år kom rigtig meget vand i oktober, besluttede vi at foretage den årlige drænspuling i september måned. Alle tre dræn fungerede og der var ikke brug for at skære rødder.

Ved det vestlige dræn havde havet rykket på udløbet, således at det dannede en slags vandlås. Det er nu gravet fri rettet ud. Vi tilser det jævnligt.

Den øverste brønd på det midterste dræn blev tømt for sand og drænet spulet. Den mulige forsætning under Jordbærkløverstien, som vi fortalte om på generalforsamlingen, viste sig ikke at være noget. Spuleslangen gik fint gennem drænet.

Ved det østlige dræn er udløbsrøret dækket af sten, men det løber fint selv om man ikke kan se det. For en sikkerheds skyld tjekker vi jævnlig at der ikke står vand i brønden højere oppe.

Så nu skulle alt være klar til dette års efterårs- og vinterregn, med den kapacitet drænene nu har.

Badebroen er klar

Igen i år havde vi bedt frivillige om at melde sig til at sætte badebroen
op, og igen i år var vejret ikke rigtig med os. Heldigvis tog det ikke modet
fra de, der bar brofagene ned og skruede dem sammen. Vinden var ret kraftig, så
trappen måtte vente til det blev stille vejr. Det blev det heldigvis i onsdags,
så “frømændene” kunne komme i vandet og skrue trappen fast.

Tak til alle der mødte op og hjalp til.

Huller i vejene

Den megen regn i oktober medførte rigtig mange huller i vejene, specielt Guldkysten og første del af Stenkløvervej, og vi besluttede derfor at køre en gang grus på.

Men det fortsatte jo med regn, så allerede i starten af december var hullerne der igen, og måske endda endnu flere og dybere, så det syntes ikke at være den mest holdbare løsning.

Vi kontaktede en vejentreprenør med speciale i grusveje, og bad om en vurdering af, hvad vi kunne gøre lige nu og her, og hvad der måske kan gøres på længere sigt. Hans forslag var, at vi her og nu reparerede hullerne med knust granit, der pga. strukturen ville pakke bedre sammen og give en mere holdbar overflade. Det gjorde vi så, som et forsøg. Lige først var det ikke kønt med farveforskellen, men det ser ud til at det udjævnes og det holder endnu.

Entreprenøren kom også med et forslag til, hvad vi kan gøre på sigt, for at få en mere holdbar vej. Det vil vi diskutere i bestyrelsen, og fremlægge på generalforsamlingen.

Godt Nytår til alle

Hilsen Bestyrelsen

Badebroen er taget op

Badebro fro linedansere?

Søndag den 29. september havde vi planlagt at badebroen skulle tages op. Desværre var vejrguderne ikke med os denne gang. Det blæste 8 sekundmeter, så “frømændene” kunne ikke stå fast, og ej heller se noget. Trappen og trædækket blev skruet af, men resten måtte vi lade stå.

I lørdags d. 5 oktober prøvede vi så igen. Men den sidste storm har bragt så meget sand ind, at fundamenterne er begravet i 50 cm. Det var fint klart koldt vejr, og man kunne grave sig ned og fjerne boltene, men vi blev bange for, at vi aldrig vil kunne finde fundamenterne igen, hvis de også er begravede til foråret. Så vi besluttede at lade stålkonstruktionen stå, og kontakte NBC marine, og bede om deres vurdering.

En storm vil næppe kunne få fat i fundamentet, og isskruninger hører vist tiden før den globale opvarmning til. Så med mindre NBC marine kommer med andre dessiner, lader vi den stå, og glæder os til næste sommer.

50-årsjubilæumsfest

Lørdag den 3. august fejrede Grundejerforeningen Guldkysten sit 50-års jubilæum med fest i telt på stranden.

Både nye medlemmer af foreningen og “gamle”, der havde været med fra starten, var mødt op for at deltage i arrangementet. Snakken gik, solen skinnede og ikke en vind rørte sig. Foreningens tidligere formand , Bernhard Gdowski holdt festtalen, og derefter var der fælles grill, salatbord, brød, kaffe og kage.

Tak for en hyggelig aften til alle der mødte op.

Generalforsamling 2019

Den 23. juni afholdt vi den ordinære generalforsamling, hvor bla. revision af foreningens vedtægter var på dagsordenen. Da vi som forudset ikke var nok fremmødte til at være beslutningsdygtige, er der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling d. 18. august.

Referat, regnskab og budget er udsendt, og kan også ses her på siden.

Så er det badetid

Opsætning af badebroen d. 18. maj 2019

Det var ikke det bedste vejr, men det regnede dog ikke. 12 -14 friske mænd og kvinder mødte op og fik sat broen i vandet. Vi startede kl. 10 med en kop kaffe, og gik derefter til stranden. Nogle bar og skruede, andre samlede sten og skrabede ruer af trappen, og kl. 13.30 var broen færdig. Klokken 16 havde de første ti personer været i vandet.

Badebroen skal sættes op

Det bliver forhåbentlig sommer igen i år, og så bliver det også badetid.

Vi har planlagt at sætte badebroen op lørdag d. 18. maj. Alle der vil give en hånd med er velkomne, man behøver ikke gå i vandet.

Vi mødes på Bjergkløverstien 14 klokken 10.00 til en kop kaffe. Derefter går vi i gang. Vi beder til vejrguderne og håber på lige så godt vejr som da vi tog broen op. Mød op, hvis du vil være med.

Hilsen Badebrogruppen og Bestyrelsen